sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Lattiaremontti, osa II (viimeinkin!!)

JEEE!!! Viimeinkin saatiin lattiaremontti jatkumaan, tällä kertaa yläkerrassa. Tom kyllä aloitti lattiaramontin jo viime syksynä repimällä yläkerrasta parista huoneesta kokolattiamatot pois. Sitten onkin eletty "remontin keskellä" siitä asti, ilman mitään edistystä. Nyt sitten saatiin viimeinkin vähän jotain aikaseksi.

Eli perjantaina siirrettiin sänky toiselle puolelle makuuhuonetta ja revittiin toisen puoliskon matto pois ja laitettiin aluspehmuste paikoilleen.

Lauantaina sitten aamiaisen jälkeen kävimme vuokraamassa laminaattileikkurin (eihän siitä mitään olisi tullut, että olisimme juosseet pihalla leikkaamassa laminaatit tai että olisimme tuoneet pyörösahan (tai mikä lienee) sisälle... siinä sitä olisikin sitten ollut siivoamista loppuvuodeksi!!

Lauantaina saimme parissa tunnissa tehtyä lattian ovenpieleen saakka, jolloin pääsimme siirtämään sängyn takaisin omalle paikalleen ja työstämään sitä toista puolta huoneesta. Siinä olikin sitten enemmän hommaa. Ensin tuli vastaan oviaukko (ja me kun halusimme laminaatin jatkuvan käytävästä makuuhuoneeseen ilman kynnystä niin siinä sitä sitten mietittiin jonkin aikaa, että mitenköhän tämä olisi fiksuinta tehdä (fiksuinta olisi kyllä ollut tehdä se kynnys... sen opimme seuraavan päivänä!)

Lauantaina iltapäivästä olikin sitten koko makuuhuone tehty. Ja kyllä me olimme ylpeitä!!

Sunnuntaina (hieman hitaamman aamun jälkeen) päätimme sitten käydä käytävän kimppuun. Tiesimme, että tämä tulee olemaan monimutkaisempi juttu (oviaukkoja, rappusia jne jne. Mutta ongelmallisemmaksi ilmenikin käytävän laminaattien liittäminen makuuhuoneen laminaatteihin. Kun sitten keksimme, että puupalikalla ja vasaralla saamme naputeltua ne paikalleen toisesta päästä, niin homma alkoi sujua jo paljon nopeammin.

Yhteen mennessä olimmekin saaneet käytävän tehtyä. Noh... ainakin päällisin puolin. Totesimme, että nyt riittää ja työstämme "reunapalikat" viikonaikana, ne kun pitää pilkkoa pistosahalla kapeammaksi ja leikata oven kohdat jne jne. Mutta oviaukko makuuhuoneeseen onnistui paremmin kuin odotin. Vai mitä olet mieltä?


Ei kommentteja: