maanantai 5. toukokuuta 2008

Työntäyteinen viikonloppu

Tarina alkaa tyyliin "kun isoisä lampun osti" eli viime tiistaina kävellessäni kotiin näin kadunvarressa kaksi sohvaa. Ajattelin mielessäni, että noin meidänkin vissiin kannattaa hankkiutua eroon Tomin vanhasta sohvasta, kunhan vaan saamme ostettua uuden. Katselin sohvia kävellessäni niiden ohi ja ajattelin mielessäni, että ovatpa heittäneet pois hyväkuntoiset sohvat. Jatkoin kuitenkin matkaa... hetken verran.
Sitten päätin kääntyä takaisin tutkimaan sohvia hieman tarkemmin - näyttivät päivänvalossa yllättävän hyväkuntoisilta. Toisesta sohvasta puuttui istuintyynyt (jota vähän hämmästelin), mutta muuten sohvat olivat täysin uuden veroisia. Ne eivät kuitenkaan näyttäneet siltä, että niitä oltaisiin oltu kantamassa sisälle taloon tai edes mihinkään kuljetusautoon, sillä ne oli nostettu pihanurmikolle. Soitin Tomille ja sanoin, että ajappas tänne katsomaan näitä sohvia.

Kun Tom tuli paikalle pyörimme pihalla hetken ja päätin käydä kysymässä talon asukeilta, että onko heillä ollut jokin syy heittää sohvat pois. Heillä vain ei ole niille enää käyttöä ja ovat täysin kunnossaolevia ja puuttuvat tyynytkin voimme noutaa viikon kuluttua (käyttävät niitä vain pehmusteina muuttoautossa).

Itse viikonlopun tapahtumiin siis: Lauantaina istutin pihakukkia ruukkuihin ja Tom kaivoi vanhat pihalaatat pois pihalta (saimme naapurilta lisää uusia pihakiviä, joista teemme uuden polun parkkipaikalta etuovelle). Minä puolestani lainasin perjantaina toimistosta matonpesulaitteen, jolla voi myös pestä huonekaluja ja käytin kolmattatuntia sohvien ja sohvatyynyjen pesuun.

Pienemmästä sohvasta puuttuu vielä siis istuintyynyt. Ne saimme maanantaina ja pesin ne samantein. Kuvia en sohvista ole ottanut. (kirjoittajan kommentti: ylläoleva kuva on otettu myöhemmin ja lisätty blogiin)
Väri on abauttiarallaa tämä:

Ei kommentteja: