tiistai 13. toukokuuta 2008

Weekend get-away / miniloma USAn puolella

Viime viikonloppu oli pitkä viikonloppu, eli maanantai oli paikallinen pyhäpäivä. Päätimme Tomin kanssa lähteä minilomalle USAn puolelle - Cooperstowniin, jossa on Baseball Hall of Fame.

Lähdimme matkaan perjantaina ja ajoimme Syracuseen (matkaa n. 300 km Ottawasta etelään), jossa yövyimme Liverpoolissa sijaitsevassa Best Western hotellissa. Aamulla suunnistimme Syracusesta 30 km länteen (kohti Buffaloa) sijaitsevaan Waterloo'hon sillä siellä on iso ostosmekka, josta saa kaikenlaista tavaraa halvalla! Siellä hurahtikin sitten koko lauantaipäivä!


Illalla ajelimme ensin Uticaan, josta ei kuitenkaan löytynyt sijaa majataloista joten jatkoimme matkaamme parilla tunnilla aina Cobleskill'iin jossa yövyimme. Sunnuntaina ajoimme sitten Cooperstowniin, joka on n. 30 km Syracusesta itään. Kävimme Baseball Hall of Famessa ja katselimme muutaman minuutin baseball-peliä. Melkein se on kuin katsoisi pesäpalloa. Mitä nyt syöttäjä syöttää pallon kentän puolivälistä kohti lyöjää ja kentällä pesät sijaitsevat eri paikoissa kuin pesäpallossa. Sen jälkeen ajelimme vähän ympäri kaupunkia (ajelimme, koska vettä tuli aika reippaasti).
Illalla keilasimme ja otettiin iisisti (kuvassa Tom keilaa ja toisessa kuu hotellin ikkunasta)Maanantaina jatkoimme matkaamme Cobleskillista (jossa siis yövyimme 2 yötä) kohti Albanya, jossa vietimme reilun tunnin kävellen ja ajellen.

Tämän jälkeen suuntasimme matkamme kohti pohjoista ja ajattelimme ajella kotiin Lake Placidin kautta. Matkan varrella ei ollut yhtään huoltoasemaa (tai olisi pitänyt poiketa läheisiin pikkukaupunkeihin) joten ajattelimme, että sellainen pikkukaupunki on varmasti myös meidän poistumisramppimme kohdalla - vaan eipä ollutkaan.

Meinasi tulla hätä käteen ja loppua bensa, mutta onneksi saavuimme pikkuruiseen kylään, josta tiedettiin kertoa, että reilun 5 kilometrin päässä on huoltoasema. Auto sai tankin täyteen ja me pääsimme hädästä. Tästä helpottuneena jatkoimme matkaamme Lake Placidiin.

Ulkolämpötila putosi putoamistaan mitä korkeammalle kiipesimme ja kun mittari päätyi +2 asteeseen niin taivaalta alkoi veden sijasta sataa räntää! Siinä sitä oltiin capri-housuissa ja t-paidassa...

Lake Placidiin saavuttuamme ensimmäiseksi kaivoin kassista pitkät housut ja pitkähihaisen paidan. Kaupunki on pieni ja idyllinen - päätimme mennä takaisin joskus elo-syyskuussa, kun siellä on kaunista ja lämmintä - nyt olisi melkein saanut olla sukset mukana.

Lake Placidissa seikkailimme parisen tuntia jonka jälkeen suuntasimme matkamme kohti Cornwallia ja Kanadan rajaa. Perillä Ottawassa olimme illalla yhdeksän aikoihin.
Matkalla tuntui, kuin olisimme ajelleet läpi euroopan. Yövyimme Liverpoolissa ja kävimme shoppailemassa Waterloossa. Lisäksi ajoimme mm. Rooma, Veronan, Amsterdamin, Rotterdamin ja Maltan ohi.

Ei kommentteja: